Vuodesta on kuulemma kulunut ensimmäinen neljännes? WA??? No uskottava se kai on, vaikka itse elelen kyllä vielä tammikuuta sulavasta lumesta huolimatta. Lumen sulaessa on sulanut onneksi vähän muutakin. Useampi kilo rasvaa nimittäin. Omat tuloksen ei nyt ole mitenkään päätä huimaavia, mutta olen iloinen ja ylpeä joka ikisestä grammasta ja millistä joka minusta on lähtenyt! Ja olen ihan hurjan ylpeä siskoistani, joilla on ollut hyvä tsemppi päällä ja jotka on valaneet uskoa minuunkin tiukan paikan tullen.

KolmenPienenPorsaanElämänTapaMuutoksenVirallisestiEnsimmäinenHaasteosuus on nyt päättynyt. Voittaja tiedetään jo, mutta…voittaja ei tiedä sitä (ellei ymmärrä eksyä tänne). Ennen tuloksiin ja analysointiin siirtymistä kerron vähän, kuinka aikani on kulunut LaihduLiikkumalla-ryhmän kanssa. Sielläkin on enää muutama jumppa jäljellä.

 

Spinningistä olen viimeksi kirjoitellutkin. Kovasti tekisi mieli kokeilemaan lajia uudelleen, mutta ehkä sitten jonain päivänä. Nyt on jo tuo kaksi vesijumppaa viikossa tuntunut hankalalta lapsenhoidon kannalta, joten turha edes yrittää lisätä poissaoloa harrastuksien myötä. Onhan minulla koko elämä aikaa raahautua sinne spinnaamaan! Pääasia, että liikun jotenkin ja riittävästi!

Spinningin lisäksi pääsin kokeilemaan paljon puhuttua Zumbaa.. Tähänkään lajiin en oikein osaa sanoa juuta tai jaata.  Pidän tanssimisesta, rakastan musiikkia ja minulla ON rytmitajua, mutta millään näillä ei ollut mitään merkitystä Zumba-tunnilla. Rytmi oli niin äärettömän nopea, että ei jäänyt paljoa lapsen lapsille kerrottavaa kokemuksesta. Hauskaahan se oli. Kymmenkunta ylipainoista hytkyy kukin eri suuntiin ja eri tahtiin. Puuttui vaan koominen pään yhteenlyöminen, muuten olisi voinut luulla sirkusesitykseksi. Oli kaikilla ainakin kestohymy päällä! Yhtä aikaa olisi pitänyt lantion keinua, jalan tehdä twisti-liikettä ja käden pyöritellä ilmaan kahdeksikkoa. Juuri, kun opit liikkeen ja aloit saada rytmistä kiinni, pitikin jo pyörähtää ympäri, sheikata ja vaihtaa liikettä! Oookke moi…

Keskittymistä ei kyllä yhtään helpottanut A) ihan omaan tahtiinsa heiluvat kanssalaihtujat B) keski-iän ylittänyt mieshenkilö, joka ilmeisesti tarkasteli mielellään muiden liikkeitten puhtautta… C) Ihan älyttömän vetävän näköinen vetäjä! Tässä vaiheessa lienee tervetullutta muistuttaa, että olen ihan 100% heteronainen. Zumba-tunnin oli vetämässä nuori, kaunis, älyttömän hyvä kroppainen, pieni kokoinen nainen. Puolet tunnista  ajatukset harhaili aatteissa ”jos tätä tekemällä, saa tommosen kropan ja kykenee tommosiin liikkeisiin tuollaisella rytmillä niin…” ja kävipä mielessäni jopa ”ollappa mies”-ajatus. Voin siis suositella, että joka jätkä lähtee kerran elämässään Zumba-tunnille, ihan vaan kattelee…ikään, sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntaumukseen katsomatta voin kertoa, että huhhuh!

No jos nyt jotain sen terveydellisistä vaikutuksista sitten analysoisin, niin täytyy sanoa, että niin epämääräsen epäpuhtailla liikeradoilla ei kyllä ainakaan minun lihaksistossa tuntunut minkäänlaista vaikutusta. Sen sijaan syke pysyi aika korkealla koko tunnin ajan ja hikkee pukkas! Paidan selkämys oli kyllä ihan litimärkä ja otsalta valui hiki! Kyllä siinä siis jotain tapahtui, vaikka itse liikunta sessio olikin epämääräistä huitomista eri ilman suuntiin… Kuulin sitten muutaman lajia kokeilleen suusta, että ensimmäinen vuosi menee liikkeitä harjoitellessa. Sen jälkeen, kun on liikkeet oppinut ja myös keho tajunnut vanhasta poikkeavat liikeradat voi tunnin vetää puhtaasti ja saa siitä parhaat irti. Ilmeisesti Suomessa kuitenkin riittää näitä arki-illan bilettäjiä, jotka kuluttavat energioitaan mieluummin tanssimalla väärin liikuntasalissa, kuin heräämällä sunnuntaina puolilta päivin päänsärkyyn… Ihana hullu Suomi!

 

Sain myös lopulta sen oman saliohjelman. Häpeäkseni täytyy sanoa, etten ole tehnyt sitä läpi kertaakaan. Siinä oli paljon liikkeitä, jotka pystyisin tehdä kotikonstein, mutta ei… En ole saanut aikaiseksi. En edes alli-liikkeitä, vaikka tavoitteet allien hävittämisestä sukupuuttoon on aika kovat! Ohjelma näytti aika simppeliltä, mutta kieltämättä haastavaakin liikesarjaa tulossa. Useilla toistoilla, pienillä vastuksilla, sillä rasvaahan tässä ollaan polttamassa, ei hakemassa niinkään mitään ennätyksiä. Vahva aikomukseni on käyttää tämä työttömyys-kortti hyväksi ja hakea 10 kerran passi kuntosalille. Hinnaksi alennusten jälkeen jää hurjat 20 euroa, joten siinä ei korkealta tipu. Ja pihinä ihmisenä en voi jättää käyttämättä hankkimaani, joten pitkät sitoutumiset sopii minulle!

Vaikka kerrottavaa olisi vielä vaikka millä mitalla, on nyt pakko pitää paussi, joka sisältää vain nukkumista, aamupalaa, pakkaamista, matkustamista, risteilyn….. Eli siis. Tuloksista, tuloksista ja tuloksista analyyseineen pohdintaa joskus toisten. Nyt kutsuu NukkuMatti!