Jipii! Mulla on lihaksia! Ja mulla on kirjallinen todistus siitä, että mulla ON lihaksia WOHOO!!! Juttuhan menee siis näin:

Äiti ja isä maksoi mut "laihdu liikkumalla" ryhmään, joka liikuntapainotteisesti pyrkii edistämään painonpudostusta kolmen kuukauden ajan. Ryhmän avustuksella ja eri liikuntamuotoihin tutustumalla olisi tarkoitus löytää liikunnalle paikka arjessa ja ehkä se lempilajikin kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja. Ryhmä kokoontui tänään ensimmäisen kerran kehon koostumusanalyysin merkeissä.

Tiesin entuudestaan noin suunnilleen, mitä kaikkea laite analysoi ja miten se käytännössä tapahtuu. Kehon läpi kulkevat sähköimpulssit mittaa kehossa olevan veden, proteiinin, mineraalien, lihaksen ja rasvan määrän. Ennakkoon odotin, että mittarin sähkö on säädettävissä täydelle teholle niitä varten, joilla ei enää ole toivoa. Olisi ollut tosi kätevää, että tulevaisuuden sairaat keski-ikäiset olisi saatu heti suoraan pois kuormittamasta sairaseläke- ja sydän-&verisuonitautitilastoja. No, ilmeisesti kaikilla oli vielä jotain tehtävissä...

Avojaloin nousin vaa'an tyyppiseen härveliin metallisten jalansijojen päälle ja käsiin otettiin metalliset kapulat. Digitaalinen näyttö edessäni alkoi välittömästi laskea painoani ja rasvan määrää. Kun nämä kaksi lukemaa siinä ensimmäisenä pisti silmään ja vain kohosi ja kohosi ja kohosi, niin kyllähän se hirvitti! En tiedä, mikä olisi oikea sana, mutta hirvitti, pelotti, suretti ja oksetti.

Tiesin totta kai, että rasvaa tässä kehossa riittävästi pihan tinteille useammaksi talveksi. Oletin myös, että lihaksia ei juuri löydy. Kaikki maailman lihaskuntotestit on aina mennyt vain säälistä läpi! Parhaimmassa kunnossa (n. 12 vuotta sitten), aktiiviliikkujanakaan ei lihaskuntoa tuntunut löytyvän. Arvelin, että ainokaiset lihakset kropassani löytyy käsistä, sillä 13 kiloinen reilun vuoden ikäinen tyttö vaatii kanniskelua ja nostelua pitkin päivää. Hyvä punnus! Mutta epäilin keskivartalon lihasten olevan siellä normaalin alapuolella ja jalkojen lihasten olevan olemattomissa. Toisin kävi! Tässäpä näitä tuloksia.

 

Paino 91,7 kg (ihanne 47,9-64,9)

Lihasmassa 27,2kg (ihanne 21,4-26,2)

Rasvamassa 42,7 kg (ihanne 11,3-18,1)

 

Teen nyt tämmösen oman analyysin... Otetaan ensin tuo paino. Siinähän nyt ei ollut mitään yllättävää. Paitsi se, että KUKA 162 senttinen painaa alle 50 kiloa ja on kaunis?! Sitä en halua! Jos siihen päädyn, niin lopettakaa saman tien! Toi 65 kiloa kuulostaa jo realistiselta. Mutta kun olen aina ollut iso, niin se 70 kiloa olis jo suuri saavutus ja näyttäisin hyvältä!!!

 

No lihasmassa sitten. WAU! Mulla on niitä lihaksia sittenkin! Alhaisimpaan ihanteeseen verraten kuutisen kiloa enemmän! Oon tosta tosi ylpeä ja se tsemppaa tekemäänkin enemmän. On kerran lihaksia, millä tehdä!  Lappusesta selviää, että oikeassa sekä vasemassa kädessä on molemmissa n. 2,7kg lihasta. Se on reippaasti yli ihanteen! Keskivartalon lihaksia löytyy 23,2kg. Sekin hieman yli ihanteen. Ja oikea sekä vasen jalka, molemmissa n. 7,4kg. Jalkojen lihasmassa oli siellä ihanteen korkeimmilla luvuilla. Molemmat puolet on sopusuhtaiset. Ainut epätasapaino tulee ylä- ja alavartalon välillä, kun ylävartalonlihakset on niin MAHDOTTOMAN SUURET! 

 

Sitten tuohon rasvaan. Tuo luku on ihan älytön! Mussa on yli 40 kiloa rasvaa, kun saisin painaa vain n.60 kiloa! Mun rasvaprosentti on 46,5! Melkein puolet musta on turhaa ällöttävää ihraa! Ei tää ollu mikään yllätys, ei todellakaan. Kyllähän mä nyt tiiä, että jos mulla on 30 kiloa ylipainoa niin mussa on 30 kiloa liikaa rasvaa! Mutta silti... Hyi helvetti!

Sitten tämä mun oma-analyysini lopputulos. Painan 91,7 kg. Rasvamassaa löytyy 42,7kg, kun normaalialueen ylin luku on 18,1 kg. Tavoitepainoni tulee siis tässä:

42,7-18,1= 24,6 kg

91,7-24,6= 67,1 kg

Ja jos kuppikoko ei pienene yhtä kokoa enempää, niin tuohon vielä pari kiloa päälle. Sen verran isot ryntäät löytyy verrattuna muuhun väestöön... Eli 70 kiloisena olisin valmis poseeraamaan vaikka pikinit päällä! Riippuen tietysti siitä roikkuvan nahan määrästä...Mutta jos tuonne 70 kiloon pääsen, niin olen kyllä valmis kuluttamaan rahan jos toisenkin siihen, että se nahkakin kurotaan kasaan!

Kone antoi tavoitepainoksi 63,7kg.

 

Olo on siis toiveikas! Helpottunut! Innostunut! Ja kun tuo rasvan määrä selvisi nyt niin konkreettisesti, niin revin siitä kyllä jaksamista kuntokuuriini pitkän pätkän! Voiko olla enää yksinkertaisempaa: mulla on 20 kiloa rasvaa kropassa, mikä pitää polttaa sieltä pois! 

Tähän asti oon vaan aatellu sitä, että mun täytyy saada itteni parempaan kuntoon. Siis, että jaksan tehä asioita ja että selällä olis tukea jne. Nyt mä tiiän, että mun lihaskunto on ihan ok. Ei muuta ku sitä rasvaa polttamaan! Voi pojat!

Kyllä muuten tulee Kolmen Pienen Porsaan laihtumisehaasteeseen piiiiiitkäää ja taaaaasasta rasvanpolttoa monin toistoin ja matalla sykkeellä! Nämä tytöt lähtee toukokuussa cityruniin!

 

Mitäs muuta tässä vielä olis analyysistä kerrottavaa... Muuta ku et jokainen joka kynnelle kykenee, niin mittauttamaan ittensä ja heti! Tosta on hirmunen hyöty aktiiviliikkujallekin, kun näkee noi puoltamisetkin! Onhan tossa lapussa paljon semmostakin, mistä en mitään ymmärrä. Mutta katotaan niitä sitten, kun päästään näistä rasvoista eroon!

Ai niin! Perusaineenvaihduntani on 1429 kcal päivässä. Sen verran tarvin/kulutan siis suorittaakseni peruselintoiminnot. Vaikka vaan makaisin, niin tarvin tuon. Oletin tuonkin luvun olevan pienempi, mutta johtunee siitä, että oletin lihasmassani olemattomaksi. On se kätevää, kun on muskelimimminä on lupa vetää yksi keksi enemmän!

Leikki sikseen, tää on totista totta! On oikeesti helpompi jatkaa, kun tietää ettei tarvi ensin hakata niitä puita, joista höylätä ne lankut, joista rakentaa ne kärryt, joilla kuljettaa se maito, josta tehdään se juusto... You know! On olemassa tahto, aika, kannustus, tavoite ja myös toimiva kalusto, jolla lähteä sitä rasvaa polttamaan!!!

 

SO HAPPY TO NIGHT!